Ett ergonomisk hemma kontor

Visst är det skönt att kunna jobba hemifrån och slippa rusningstrafiken och trängsel i trafik och på bussen? Inte minst slipper du stressa iväg hemifrån och kan bara öppna din dator och du är bekvämt nog redan på kontoret. En annan fördel är att du kan börja tidigare på dagen utan att behöva gå upp med tuppen, och inte minst, sluta tidigare! På så sätt får du alltmer fritid och ingen tackar väl nej till det?

Ergonomisk mardröm

Det enda minuset är att hemarbete inte bidrar till bra kroppsställningar vid exempelvis köksbordet. För att råda bot på det kan du hitta olika ergonomiska lösningar. Bättre stol med bättre ryggstöd, höj och sänkbara skrivbord eller en större skärm för de som ser dåligt och sitter som en räka vid skrivbordet för att se. Det finns att köpa på nätet och du hittar säkert en bra lösning som passar just din jobbsituation.

Mer tid i hemmet

Att få mer tid i hemmet istället för i stressiga arbetsmiljöer på som visar arbetsplatser faktiskt utgör med exempelvis kontorslandskap gör att du stressar ner på ett helt nytt sätt. Att vinna mer fri tid bidrar också i längden till högre livskvalité. Kanske har hemarbete kommit för att stanna?